O Kawie

  • Peru. Poniżej Cusco, antycznej stolicy Imperium Inków, w tropikalnym lesie nad rzeką Urubambą, znajdują się słynne ruiny sanktuarium Machu Picchu, jednego z Cudów Świata. Już kilka kilometrów w dół rzeki od tego magicznego miejsca, po wyjściu z kordyliery, rozpościera się ogromna dolina rzeki Urubamba, do której przylegają doliny innych rzek zasilających jej główny nurt. Mieszkańcy tych terenów, Indianie i metysi, zajmują się przeważnie uprawą bananów, ananasów, cytrusów, manioku, kakao i kawy, która to od wielu lat jest znana ze swojej jakości z racji na specyficzne mikroklimaty panujące na pograniczu wysokich Andów i dżungli Amazońskiej. Nasza kawa pochodzi z plantacji znajdujących się na wysokości 1800 m n.p.m. w jednej z takich mikro dolin górskich. Kilkuset plantatorów zrzeszonych w kooperatywę starannie pielęgnuje i selekcjonuje najlepsze ziarna. Po latach delektowania się ich kawą postanowiliśmy podzielić się tą przyjemnością, wybraliśmy najlepsze z nich.
  • Kawa posiada głęboki, bogaty smak, który pozostaje na długo. Wysokość uprawy: 1800 m n.p.m. Gatunek kawy: Arabica Odmiana: Typica i Catimor Obróbka: myta Scoring: 84,25 punkty Certyfikat: BIO (organic) Zapach/aromat: miodowy Smak: owocowy, zrównoważony Kwasowość: pomarańcze i mandarynki Body: jasne, kremowe Posmak: czysty
  • Luksusowe opakowania 250 i 1000 gram z zamkiem i zaworem, gwarantują najwyższą jakość nawet przez 2 lata od daty wypalenia.

Jak kupic kawę Machu Picchu:

Realizujemy zamówienia indywidualne jak i instytucjonalne. Wystarczy napisać do nas na: kontakt@machupicchu.pl lub korzystając z formularza kontaktowego. Termin realizacji zamówienia: do 5 dni roboczych na terenie całego kraju.

Punkty sprzedaży kawy Machu Picchu na mapie:

Formularz kontaktowy

Wyślij e-mail